De organisatie

woensdag 20 april 2011

Woensdag 20 april

Jambo jambo!
Op dinsdag zijn we met de speelplein een wandelzoektocht gaan doen!  Ook vandaag waren er weer kleintjes maar die hebben we allemaal thuisgelaten.  De groep was in twee groepen verdeeld. De ene moest een weg uitstippelen met lintjes en opdrachten bedenken voor de andere groep. De tweede groep mocht dan even later aan de tocht beginnen.  Ik was met de tweede groep! Het was wel leuk. De kinderen hadden zoiets nog niet gedaan en waren wel enthousiast.  We hebben ontdenkt dat deze kinderen toch echt wel goed kunnen zien, wij liepen vaak voorbij het lintje en zij zagen het onmiddellijk. Straf somsJ Op het einde van de toch moest onze groep de andere groep gaan zoeken. Ze hadden zich verstopt in een steengroeve. T’was daar echt wel sjik! Tof om spelletjes te spelen. We hebben er even gepauzeerd en even later was het onze beurt om de tocht uit te stippelen.  Dat ging al iets moeizamer! De kinderen zijn het hier niet gewoon om zelf dingen te verzinnen. Het verzinnen van opdrachten is al helemaal vreemd voor deze kindertjes. Maar met een beetje hulp is het allemaal goed gekomen! 
Na de middag zijn ik en lies nog eens in het schoolwerk gevlogen! We willen alle mappen in KG1 in orde brengen. Het zijn de mappen waarin de kinderen leren schrijven. Zowel het schrijven van letters als van getallen. Op deze manier leren ze dan ook de letters en de cijfers kennen. Het probleem is dat er veeeel te weinig mappen zijn en dat de mappen niet meer volledig zijn. Letters en cijfers die ontbreken, niet zo bruikbaar meer! Dus willen we dit nog in orde brengen voor we vertrekken zodat mevrouw Fatuma goed aan de slag kan wanneer de vakantie voorbij is. Maar amai het is een werkje zenne, al de kaften uiteen halen ,sorteren, tellen,…  Ondertussen zijn we aan het wachten op onze copies! Maar Kenia kennende zullen we daar nog wel even op moeten wachten. Als dat klaar is moeten we alle copies in volgorde steken en elk papier in een plastic mapje steken!  Die plastic mapjes worden hier gebruikt om met stift op te schrijven. Op deze manier kan de stift waar gewoon afgeveegd worden en worden er geen papieren verbruikt! Slim gezien wel van de leerkrachten hier.
Maaar…. Vervelen zullen we ons dus niet doen.

Vandaag zijn we naar de zee geweest met de kinderen van de speelpleinwerking. Jup jup het was tof! Zwemmen, spelen op het strand enn… schelpen zoeken! Hoe dat de kinderen het doen ik weet het niet maar echt die vinden hier zooo’n mooie schelpen! Echt sjik! Ze graven met hun handen in het zand en hup ze hebben een kanjer van een schelp! Echt heel veel kinderen doen dit. Achteraf heb ik gehoord dat ze de schelpen zoeken om achteraf de diertjes te kunnen opeten. Schelpen zonder diertjes gooien ze gewoon weer terug in de zee! Sommige kinderen verkopen deze diertjes zelfs!  Een van de kinderen kon er direct een prijs op plakken. 20 cent voor de kleintjes en 40 voor de grote.  Wel een beetje grappig maar wel slim bekeken. ;)
 Jaja twas weer plezant! Ik ga het hier serieus missen als ik terug in het Belgieland! Maar.. natuurlijk ben ik ook al weel een beetje aan het aftellen! Echt een dubbel gevoel! Maaaaar in tussentijd genieten, geniete, genieten! J
Tot de volgende!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten